Etusivu > Artikkeleita > Haastattelijana JAANA WIKGREN 8.4.2015

 
  

Haastattelijana JAANA WIKGREN 8.4.2015

Klikkaa tästä video
 

Projektikoordinaattori Jaana Wikgren Romanien päivänä 8.4.2015

"Romanilapsilta jää nykyään pois se rikkaus, mikä ennen tuli isovanhemmilta"

Minkälaista on elämä nykypäivän romaniperheessä? Minkälaisia arvoja romanit pitävät tärkeinä? Miten auttaa syrjäytymisvaarassa olevia romaninuoria, jotka eivät ole kiinnittyneet omaan kulttuuriinsa eivätkä pääväestön kulttuuriin?

Romanikulttuuri on muutoksessa - yhteisöllisyys ei ole enää niin vahvaa, eivätkä isovanhemmat ja lähisukulaiset ole yhtä tärkeässä roolissa kuin ennen. Osalla romaninuorista on suuria vaikeuksia elämässään. Toisaalta yhä useampi romaninuori suorittaa peruskoulun loppuun ja osa aikaisin perheen perustaneista romaneista haluaa jatkaa opintojaan myöhemmin.

Ensi- ja turvakotien liitto oli mukana Romano Missio ry:n Naisten vuoro-projektissa (2010-14), jolla autettiin romaninaisvankeja Suomessa. Työ jatkuu Muutoksen vuoro-projektissa. www.romanomissio.fi

Jaana Wikgren kävi haastattelemassa Romano Missio ry:n toiminnanjohtaja Tuula Åkerblomia,  palveluohjaaja Tuula Blomerusta ja sosiaalipalveluohjaaja Alida Frimania Romanien päivänä 8.4.2015. Katso haastattelu videolta. (kesto 4.30 min)

 Alkuperäinen julkaisu löytyy Ensi- ja turvakotien liiton omilta kotisivuilta 

https://ensijaturvakotienliitto-fi.directo.fi/liitto/blogi/jaana-wikgren-8-4-2015/

 
 

Romano Missio

www.tammimedia.fi - Verkkosivuston toteutus TammiMedia - Kirjaudu