Etusivu > Lastensuojelutyö > Päiväkummun lastenkoti

 
  

Päiväkummun lastenkoti

Mieholantie 158

16800 Hämeenkoski

puh. (03) 7641 501, (050) 9111 582

Johtaja Hanna Pekonen, puh. (041) 441 6350

Sähköposti: hanna.pekonen@romanomissio.fi

 

  Katso Päiväkummun esittelyvideo

   

Sijainti

Päiväkummun lastenkoti on Romano Missio ry:n omistama lastensuojelun sijaishuoltoa tarjoava yksikkö. Päiväkumpu sijaitsee Hämeenkoskella Hyväneulan kylässä. Etäisyys Lahteen on 30 km, Hämeenlinnaan 40 km, Tampereelle 95 km ja Helsinkiin 100 km. Päiväkummun lastenkoti on perustettu v.1957, mutta varsinainen toiminta alkoi v. 1958. Itse päärakennuksen pinta-ala on noin 800 m2.

Pihapiiri ympäristöineen käsittää noin 10 ha:n luonnonkauniin alueen, jossa on alueet erillisille liikunta- ja leikkipaikoille. Pihapiirissä on lisäksi yksi n. 65 m2 käsittävä asunto. Hämeenkosken keskustassa lastenkodilla on nuorten itsenäistymisasumista varten kaksio. Kaikki Kiinteistöt ovat Romano Mission omistuksessa. Lastenkodissa on kaksi osastoa, joista vanhempi osa on puurakenteinen ja uudempi osa kivirakenteinen.

  

Yleistä

Päiväkummun lastenkodissa on 14 hoitopaikkaa ja hoidettavien lasten ikä voi olla 0 - 18 vuoden väliltä. Lisäksi Päiväkummun lastenkoti tarjoaa jälkihuoltoa itsenäistyville nuorille. Lastenkoti toimii kristillis-eettisin periaattein ja on tarkoitettu eri ikäisille lapsille ja nuorille. Lastenkoti pyrkii antamaan turvaa ja suojaa sitä vaille jääneille lapsille ja vastaamaan lähinnä sellaisten lasten ja nuorten tarpeisiin, joita ei voida tai joita ei ole tarkoituksenmukaista hoitaa perhehoidossa tai muunlaisin tukitoimin. Tavoitteena on auttaa lasta ja nuorta kehittymään vastuuntuntoiseksi ja itsenäiseksi aikuiseksi.
 

   


Tavoitteeseen pyritään luomalla mahdollisimman lämpimät ja pysyvät ihmissuhteet, asettamalla turvalliset ja pysyvät rajat sekä ylläpitämällä yhteyksiä vanhempiin. Vanhemmat ovat alusta alkaen mukana yhteistyössä ja molemminpuolisia vierailuja tehdään mahdollisuuksien mukaan.

 

   

 

 


 

   

 

 

 


 


 

    

 

 

 

 

 


 

    
 

 

 

 
 

Romano Missio

www.tammimedia.fi - Verkkosivuston toteutus TammiMedia - Kirjaudu