Avoin työpaikka sosiaaliohjaajan tehtäviin

Oletko valmis muuttamaan maailmaa?
Liity Romano Mission vaikuttavaan työntekijäporukkaan!

Hei sinä! Kyllä, juuri sinä, joka etsit jotain enemmän kuin vain työtä. Jotain, missä voit olla osa jotain suurempaa ja merkityksellisempää tekemistä. Romano Missio ry etsii nyt uutta sosiaaliohjaajaa toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen, ja me haluamme juuri sinut, jolla on ammattitaitoa ja sydän paikallaan!
Miksi töihin Romano Missioon?
Meillä Romano Missiossa on pitkä tekemisen ja vaikuttamisen historia – olemme olleet täällä jo vuodesta 1906! – ja olemme ylpeitä voidessamme sanoa, että olemme Suomen ensimmäinen ja vanhin valtakunnallinen romanijärjestö, joka tukee romaniväestöä sekä viranomaisia ja muita toimijoita. Järjestönä tarjoamme tukipalveluita lastensuojelu-, diakonia-, ja sosiaalialan palveluina sekä kulttuuri- ja konsulttipalveluina. Ja mikä parasta, pääset työskentelemään noin 50 ammattilaisen joukossa, jotka ovat yhtä intohimoisia muutoksentekijöitä kuin sinäkin!
Mitä odotamme sinulta?
Sosiaaliohjaajana pääset tarjoamaan diakonissosiaalista tukea, neuvontaa ja ohjausta laajalle asiakaskunnalle. Työsi on monipuolista: elämänhallinnan tukemisesta taloudelliseen avustamiseen. Meidän kanssamme työskentelet niin toimistolla, verkossa kuin asiakkaiden arkiympäristössäkin.
Tarvitset tehtävään soveltuvaa korkeakoulutusta, kokemusta alalta, vahvaa romanikulttuurin ja romanikentän tuntemusta sekä loistavia vuorovaikutustaitoja ja paineensietokykyä. Arvostamme lisäksi järjestökokemusta, verkosto-osaamista ja positiivista asennetta sekä tiimityötaitoja, voimavaralähtöistä työotetta ja viestintä- ja markkinointiosaamista.
Mitä tarjoamme?
• Mielenkiintoisen, antoisan ja merkityksellisen työn.
• Kannustavan ja mentoroivan työyhteisön sekä hyvän perehdytyksen työhön.
• E-passin, jolla voit tukea omaa hyvinvointiasi.
• Mahdollisuuden kehittyä ja kehittää osaamistasi.
• Kilpailukykyisen palkkauksen (G24, 2700 €).
Milloin?
Aloita seikkailusi meillä porrastetusti: Työn alkaminen on porrastettu seuraavasti hyvän ja asiantuntevan perehdytyksen saamiseksi
– 1.8.–30.9.2024 50 %
– 1.10.–30.11.2024 70 %
– 1.12. alkaen 100 %
Hakuprosessi
Lähetä vapaamuotoinen hakemuksesi ja CV:si otsikolla “Sosiaaliohjaaja” viimeistään 30.4.2024 klo 15.00 sähköpostitse toimisto@romanomissio.fi. Haastattelut pyörähtävät käyntiin heti toukokuun alussa. Tehtävään valittavan henkilön tulee esittää rikosrekisterilain 6.2. §:ssä tarkoitettu rikosrekisteriote.
Älä jätä tätä mahdollisuutta käyttämättä. Tartu tilaisuuteen liittyä osaavaan joukkoomme Romano Missiossa!
Lisätietoja avoimena olevasta paikasta antaa: toiminnanjohtaja Mertsi Ärling 040 509 2307 mertsi.arling@romanomissio.fi

Uusi toiminnanjohtaja Mertsi Ärling

Romano Missio ry:n toiminnanjohtajan tehtävään tuli 11 hakemusta. Hallitus haastatteli 6 hakijaa.
Romano Mission hallitus valitsi uudeksi toiminnanjohtajaksi Mertsi Ärlingin.

Vieraskynä, Leena Rauhala

 

Samat oikeudet kuuluvat kaikille

Jokainen ihminen on luotu ainutkertaiseksi ja samanarvoiseksi yksilöksi kykyihin, ominaisuuksiin tai tuottavuuteen katsomatta. Siksi ihmisarvo on aina ehdoton ja täysi, se ei ole suhteellinen käsite.  YK:n yleismaailmallinen ihmisoikeuksien julistus syntyi, kun toisen maailmansodan jälkeen kansakunnat halusivat varmistaa, ettei sellaisia kauhuja enää pääsisi valloilleen. ”Ei koskaan enää” olikin kantavana ajatuksena, kun YK perustettiin vuonna 1945, sekä kolme vuotta myöhemmin kaikkien maailman valtioiden yhteisessä ihmisoikeuksien julistuksessa.

Toisen maailmansodan Saksassa natsit tuhosivat järjestelmällisesti tarkkaan määrittelemiään ihmisryhmiä, ja myös muita kuin juutalaisia joutui näiden vainojen kohteeksi. Lukemattomia romanejakin joutui keskitysleireille. Nämä ihmisoikeuksien loukkaukset olivat täysin käsittämättömiä ja ne on moneen kertaan julkisesti tuomittu. Kuitenkin jonkinlaisena ihmisoikeusloukkauksena on pidettävä myös sitä, ettei Saksan valtiovalta vieläkään ole antanut täyttä tunnustusta natsien toteuttamasta romanien vainoamisesta.

Toisen maailmansodan kokemuksien seurauksena YK päätti ihmisoikeuksien julistuksen kantavaksi ajatukseksi sen toisen artiklan. Siinä määrätään yksiselitteisesti, että ”jokainen on oikeutettu kaikkiin tässä julistuksessa esitettyihin oikeuksiin ja vapauksiin, ilman minkäänlaista rotuun, väriin, sukupuoleen, kieleen, uskontoon, poliittiseen tai muuhun mielipiteeseen, kansalliseen tai yhteiskunnalliseen alkuperään, omaisuuteen, syntyperään tai muuhun tekijään perustuvaa erotusta.”

YK:n julistukseen perustuu myös Euroopan ihmisoikeussopimus, ja samat oikeudet määritetään Suomen perustuslaissakin. Lait ja sopimukset eivät kuitenkaan aina toteudu, kuten maailman uutisia seuratessamme usein joudumme toteamaan. Myös lähempänä, täällä Suomessa ihmisoikeuksien toteutumisessa on parantamisen varaa. Esimerkiksi epäkohdasta jota täällä on vasta viime aikoina parannettu sopii uutisointi: aiemmin kielteisten uutisten yhteydessä raportoitiin henkilön mahdollinen vähemmistöstatus, vaikka sillä ei olisi ollut rikkomuksen kanssa mitään tekemistä. Myöhemmin ymmärrettiin, että tällainen uutisointi on omiaan lisäämään ennakkoluuloja.

Vielä voimissaan sen sijaan on eräs toinen selvä ihmisoikeuksien julistuksen hengen vastainen käytäntö. Monilla työpaikoilla suhtaudutaan työnhakutilanteissa edelleen syrjivästi romaneihin. Ennakkoluuloista kerrotaan pahimmillaan jopa ääneen, kuten romanit.fi -nettisivustolla kerrottu koskettava esimerkki siivoustyötä hakeneesta naisesta kertoo. Tämä siitä huolimatta, että yhdenvertaisuuslain 2 ja 6§ kieltävät yksiselitteisesti syrjinnän tällaisessa tilanteessa.

Kehitettävää ihmisarvon ja ihmisoikeuksien edestä riittää siis vielä Suomessakin. Ihmisoikeuksien edistäminen on poliittisella tasolla käytännössä hyvää tarkoittavien lakien säätämistä. Käytännössä ihmisoikeudet eivät kuitenkaan voi toteutua ilman jokaisen meistä omaa panosta niiden hyväksi. Lakeja kuten yhdenvertaisuuslakia on noudatettava, mutta ihmisoikeuksien kunnioittaminen ulottuu vielä paljon pidemmälle kuin lain edellytykset. Loppujen lopuksi kyse on hyvin henkilökohtaisesta ja samalla kuitenkin yksinkertaisesta periaatteen ymmärtämisestä – jokainen meistä on Jumalan luomana yhtä arvokas kuin minäkin. Roomalaiskirje (15:2) kiteyttää saman kultaisen säännön toimintaohjeeksi: ”Meidän on jokaisen otettava huomioon lähimmäisemme, ajateltava, mikä on hänelle hyväksi ja vahvistaa häntä.”

Leena Rauhala

Vieraskynä, Mertsi

Tervehdys lukijani,

Tätä kirjoittaessani pihalla sataa vettä ja näyttää hieman synkeältä, noh kaikesta huolimatta on mahtavaa kun jo useamman kuukauden ajan on saanut todeta että, jälleen on se vuodenaika jolloin valo voittaa. Olemme aivan kesän kynnyksellä ja se näkyy ympärillämme jo monin tavoin. Luonto muokkautuu kesän kukoistukseen kovaa vauhtia. Tapasin tuossa joitakin aikoja sitten erään henkilön aivan sattumalta eräässä toritapahtumassa, siinä kahvia juodessamme hän kysyi minulta toisaalta hyvinkin hankalan kysymyksen. Mikä elämän tarkoitus on? Tästä kysymyksestä syntyi pitkä keskustelu josta voisi sanoa että, keskustelimme elämästä ja olemisesta taivaan ja maan välillä. Tuo keskustelu jäi mieleeni ja jälleen huomasin elämän olevan moninaista, se kulkee kuin vuodenajat täällä pohjolassa, välillä paistaa ja toisinaan on harmaampaa.

Toiminnanjohtajan tervehdys

Lastensuojelussa huomioitava lapsen kulttuuritausta Romano Missio on perustettu vuonna 1906. Se on vanhin valtakunnallinen romanijärjestö. Tärkein työmuotomme on 1950-luvulta alkaen ollut lastensuojelutyö. Hyvällä syyllä voimme sanoa, että järjestömme on ainutlaatuinen koko Suomessa. Olemme erikoistuneet romanilasten kasvattamiseen ja heidän perheidensä tukemiseen. Suomessa jatkuvasti kasvava lasten ja nuorten pahoinvointi puhuu karua kieltään. Lastensuojelun kokonaistilanne on kestämätön. Romanijärjestönä olemme nähneet myös […]

Naisten Kulma -hanke

Naisten kulmassa tarjotaan harrastustoimintaa ja mielekästä tekemistä, rakennetaan positiivista ja kannattelevaa yhteisöllisyyttä sekä tuetaan yksilötasolla rikoksettoman elämän rakentamisessa. Naisten Kulman toiminta syntyy rikostaustaisten romaninaisten omista tarpeista ja toiveista. Tavoitteena on tukea rikoksettoman elämän rakentamisessa jo vankeuden tai yhdyskuntaseuraamuksen aikana. Lue lisää www.naistenkulma.fi -sivustosta!

Uusi www-sivusto julkaistu

Romano Mission uusi verkkosivusto www.romanomissio.fi on avattu. Toivomme, että pidätte sivuista ja löydätte tarvittaessa etsimänne tiedon. Olemme kiitollisia palautteesta ja kehitysideoista.