Sanahaku sivustosta:
 

Tukihenkilöksi

 

Ole osana muutosta, seiso Naisten Linjalla!

Romanikulttuuri elää murroksessa. Oman yhteisön sisältä tulevat tukiverkostot ovat monien kohdalla poistuneet. Valtaosa vankilassa olevista romaninaisista toivoo, että heillä olisi portilla vastassa tukihenkilö, joka olisi rinnalla ja tukemassa siviilissä. Ilmiö on suhteellisen uusi romaniväestön keskuudessa. Romanit ovat aina huolehtineet vangeista, käyneet tapaamisissa, auttaneet taloudellisesti sekä tuoneet ruokaa avotalossa vankeusrangaistustaan suorittavalle vangeille. Tänä päivänä osalla naisista on heikko yhteys omaisiinsa tai yhteyttä ei ole lainkaan. Omaisten osuuden paikkaavat usein vankitoverit, ja vankilan ulkopuolella päihteet sekä niiden tuomat ystävät.

Romaninaiset tarvitsevat tukea

Romaninaiset tarvitsevat tukea, olisiko sinulla mahdollisuus olla hetken vierellä kulkijana romaninaiselle? Sinulle tarjotaan valmistavaa koulutusta tukihenkilönä toimimisesta, romanikulttuurin erityispiirteisiin perehdyttämistä sekä tarjotaan apua ja tukea projektin työntekijöiden toimesta.

Sinulta toivomme sitoutumista, luottamuksellisuutta, avointa mieltä ja halua auttaa. Erityisen hienoa on, jos sinulla on aikaisempaa kokemusta tukena olemisesta tai muusta vastaavasta vapaaehtoistyöstä.

Kannustamme soittamaan projektin työntekijälle Tuula Blomerukselle, joka kertoo mielellään lisää tukihenkilötoiminnasta.

 
 
 

Romano Missio - Muutoksen vuoroVerkkototeutus: TammiMedia - Ylläpito: Kirjaudu