• Naisten Kulma ja Mieserityistyö - Tukea rikostaustaisille romaneille

Naisten Kulma, Helsinki avoinna jälleen 3.8. ja Oulun tukipiste 10.8. alkaen. Hyvää kesää!

Naisten Kulmassa tarjotaan tukea, neuvontaa ja apua…

NAISTEN KULMA

Naisten Kulma tarjoaa rikostaustaisille romaninaisille oman yhteisöllisen tilan, jonka toiminta syntyy naisten omista tarpeista ja toiveista. Toiminnan kehityksessä ja toteutuksessa kuullaan kohderyhmän naisia.

Vapautuessaan vankilasta arjen sujuminen ei ole itsestään selvää. Avun ja tuen puute saattaa yllyttää takaisin rikolliseen elämäntapaan. Syrjäytyminen leimaa monia naisia ja avun hakemiseen ja saamiseen on joskus liian monta vaihetta. Naisten Kulma tarjoaa paikan, jossa tuetaan naisia yhteiskuntaan ja sitä kautta rikoksettomaan elämään. Lisäksi naisille tarjotaan mahdollisuus harrastuksiin sekä muuhun heille mielekkääseen toimintaan. Naisten Kulmassa räätälöidään yksillöllinen tukipolku.

Lue lisää…

MIESERITYISTYÖ

Toimintakauden 2019 aikana suunniteltiin jatkoa Romano Missio ry:n miestyölle. STEA hyväksyi elokuussa lähetetyn muutoshakemuksen kohderyhmän käsittämiseksi myös rikostaustaiset romanimiehet. Lokakuulta 2019 toimintakauden loppuun asti toteutettiin VOITTO yksilö- ja ryhmätoimintamallia Ojoisten yksikössä.

Ojoisten lisäksi toiminta alkoi alkuvuonna 2020 myös Keravan vankilassa. Miestyötä ollaan laajentamassa myös muihin yksiköihin Länsi-Suomen rikosseuraamusalueella.

Lue lisää…