Arvokas elämä

Hyvinvointia ja turvallisuutta

Romano Missio ry:n Arvokas elämä -projektissa halutaan ennaltaehkäisevän ja varhaisen puuttumisen keinoin katkaista väkivallan kierrettä ja lisätä romaniyhteisön turvallisuutta ja hyvinvointia.

Arvokas elämä -projekti

(2021-2024)

Haluamme lisätä romaniperheiden hyvinvointia ja turvallisuutta väkivaltaa ennaltaehkäisevän ja varhaisen puuttumisen tuella.

Tarjoamme tukea elämän vaikeisiin tilanteisiin, ohjaamme olemassa olevien palveluiden käytössä ja toimimme tarvittaessa siltana erilaisissa viranomaiskontakteissa. Teemme työtä romaniperheiden kanssa ja lisäksi kohderyhmänämme ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, joille tiedotamme neuvonnan ja järjestettävien koulutusten avulla romaniperheiden palvelutarpeista ja toiveista.

Arvokas elämä -hanke tarjosi palveluja romaniperheille Helsinki, Vantaa, Espoo, Kerava ja Järvenpää -alueilla. Hanketta hallinnoi Romano Missio ry ja toiminnan rahoittaa sosiaali- ja terveysministeriö (Stea).

Palvelut

  • Yksilötuen avulla luottamuksellista kohtaamista ja tukea arkeen
  • Naisille, lapsille ja miehille kohdennetut vertaisryhmät
  • Romaneille kohdennetut teemapäivät
  • Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille suunnatut koulutukset ja luennot

Tukipuhelintoiminta on päättynyt 31.8.2022. Voit soittaa halutessasi nimettömänä työntekijöiden numeroihin, jotka näkyvät yhteystiedot-kohdassa.