Kuva: Meeri Koutaniemi. Kuvan alkuperä Diakin hallinoimassa ESR-hankkeen #Työnimi -kamppanjassa

RM:n nuorten tarinat Porin SuomiAreenalla

Olemme innoissamme ilmoittaessamme, että Dimitrin ja Rositan tarinat ovat dramatisoinnin kautta päässeet mukaan Porin SuomiAreenalla esitettävään käsikirjoitukseen! 🎭 Näitä nuorten työllistymisen haasteista kertovia tarinoita voi seurata livenä Porin SuomiAreenalla ja striimattuna netissä ensi viikon perjantaina 28.6. klo 11-11.45. Jos et ehdi katsomaan livenä, ei hätää! Striimi jää katsottavaksi myöhemminkin. 🌐📺. Liity keskusteluun ja tule kuulemaan, millaisia esteitä Dimitri ja Rosita ovat kohdanneet työelämässä ja miten he ovat niitä ylittäneet. 💪✨

Dimitri Hagert, 28 vuotta

Melkein jokaisessa haastattelussa keskitytään enemmän mun taustan selvittämiseen kuin mun osaamiseen ja kokemukseen. Mun nimi saa aina aikaan hämmennyksen. Melkein jokaisessa haastattelussa keskitytään enemmän mun taustan selvittämiseen kuin mun osaamiseen ja kokemukseen. Mä olen tehnyt kymmeniä työhakemuksia ja osallistunu vaikka kuinka moneen haastatteluun, mutta mä törmään aina samaan ongelmaan: yksikään työnantaja ei näytä pystyvän ohittamaan mun nimeä ja siihen liitettyjä stereotypioita.

Rosita Lindgren, 24 vuotta

Haastattelujen tunnelma muuttuu jännittyneeksi heti, kun työnantajat kohtaa minut henkilökohtaisesti. Epäilen vahvasti, että ongelma ei olekaan pätevyydessäni, vaan sukunimessäni ja ulkonäössäni. Olen väkisinkin ruvennut miettimään, että pitäiskö mun muuttaa nimeni työhakemuksissa, jotta pääsisin näyttämään kykyni ilman etniseen taustaan liittyvää leimautumista.


🗓️ Mitä? Nuorten työllistymisen haasteista kertovat dramatisoinnit
📍 Missä? Porin SuomiAreenalla ja striimattuna netissä
🕚 Milloin? Perjantaina 28.6. klo 11-11.45

Älä missaa tätä! 🤩

#SuomiAreena #NuortenTyöllistyminen #DimitriJaRosita #TyöelämänHaasteet #Striimi #TasaArvo

Kuva: Alkuperäinen kuva Meeri Koutaniemi. Kuva osa Diakin hallinnoimaa ESR-hankkeen #Työnimi -kampanjaa. Lisätietoa www.työnimi.fi