20 Vuotta Romano Missiossa: Mervin tarina Kasvusta ja Muutoksesta

Hei! Olen Mervi keskustoimistolta. Olen työskennellyt Romano Missiossa jo yli 20 vuotta. Se on pitkä saavutus yhdessä työpaikassa, ja olen viihtynyt ja nauttinut työstäni toimistosihteerinä ja palkanlaskijana. Kun aloitin urani Romano Missiossa, en osannut aavistaa, kuinka paljon tämä työpaikka tulisi vaikuttamaan elämääni. Nuorena ja innokkaana työntekijänä koin jokaisen päivän uutena seikkailuna. Romano Missio ei ole antanut minulle vain työpaikkaa, vaan myös elämänkatsomuksen, joka on muuttanut minua ihmisten kohtaamisissa. Kristilliset arvot ovat juurtuneet minuun syvemmin, ja ne näkyvät päivittäisessä työssäni sekä henkilökohtaisessa elämässäni.

Muutokset keskustoimistolla

Keskustoimiston toiminta on muuttunut ajan myötä. Muistan ajan, jolloin Romano Boodos -lehden ostajia kävi toimistolla päivittäin. Lehden toimittaminen on kuitenkin ollut jäissä muutaman vuoden, koska emme saaneet siihen avustusta. Tämä oli kova isku, mutta olemme pitäneet toivoa yllä, ja nyt siihen on onneksi tulossa muutos.

Nykyään toimin johdon assistenttina, ja olen saanut opetella uusia asioita. Esimerkiksi asiakirjojen vieminen Teamsiin on osoittautunut erittäin käteväksi. Muistan ensimmäisen kerran, kun käytimme Teamsia – se oli hieman pelottavaa, mutta samalla innostavaa. Sähköisen laskutuksen myötä olemme melkein saavuttaneet paperittoman toimiston tavoitteen. Viikottaiset talous-, toimisto- ja muut palaverit Teamsissa pitävät meidät ajantasalla.

Uutena käytäntönä meillä on myös henkilökunnan yhteinen koulutuksellinen Romano-info, jota toiminnanjohtaja pitää kuukausittain. Ensimmäinen Romano-info oli erityisen mieleenpainuva, sillä siinä käsiteltiin organisaatiomme tulevaisuuden suunnitelmia. Tämä on ollut mainio tapa oppia uusia asioita ja pysyä ajan tasalla organisaation tapahtumista.

Tehokkuutta kahdella päätteellä

Teknistä kasvua ja kehitystä on tapahtunut uuden toiminnanjohtajan luotsatessa toimintaa. Muistan, kuinka aluksi pelkäsin kahdella päätteellä työskentelyä – se vaikutti niin monimutkaiselta! Mutta nyt voin puhtaaksikirjoittaa hallituksen pöytäkirjoja toisella päätteellä samalla, kun hallinnoin ostoreskontraa toisella. Tämä työskentelytapa on parantanut tehokkuuttani huomattavasti ja antanut minulle tunteen siitä, että hallitsen työni vieläkin paremmin.

Romano Missio on ollut minulle enemmän kuin työpaikka. Se on ollut paikka kasvaa ja oppia, sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti. Olen kiitollinen näistä vuosista ja odotan innolla tulevia haasteita ja mahdollisuuksia. Jokainen päivä tuo mukanaan uuden mahdollisuuden oppia ja kehittyä, ja olen kiitollinen siitä, että saan tehdä tämän työn näin mahtavassa yhteisössä.

Kiitos, että luit blogikirjoitukseni. Toivottavasti se antoi sinulle pienen kurkistuksen työelämääni ja siihen, kuinka Romano Missio on vaikuttanut elämääni.

Mervi