Naisten Kulma

Naisten Kulma keskittyy tukemaan VOIVA -sosiaalisen kuntoutuksen mallin mukaisesti rikos- ja päihdetaustaisia sekä elämästään syrjäytyneitä romaninaisia heidän uudelleenintegroitumisessaan yhteiskuntaan Helsingissä ja Oulussa.

Naisten Kulma tarjoaa vertaistukea, apua ja neuvontaa vankilasta vapautuneille romaninaisille, tavoitteena rikoskierteen katkaisu ja ylisukupolvisen syrjäytymiskehityksen pysäyttäminen. Vankilassa tehtävää työtä toteutetaan yhteistyössä Rikosseuraamuslaitoksen (Risen) kanssa ostopalveluna.

Naisten Kulma tarjoaa rikostaustaisille romaninaisille oman yhteisöllisen tilan, jossa toiminta perustuu naisten tarpeisiin ja toiveisiin. Toiminnan kehityksessä kuullaan kohderyhmän naisia. Naisten vankiloissa toteutetaan VOIVA-kuntouttavaa ja kulttuurilähtöistä ryhmä- ja yksilötyöskentelyä.

Vapautuessaan vankilasta arjen sujuminen ei ole itsestään selvää. Avun ja tuen puute saattaa yllyttää takaisin rikolliseen elämäntapaan. Naisten Kulma tarjoaa paikan, jossa tuetaan naisia yhteiskuntaan ja rikoksettomaan elämään. Lisäksi tarjotaan mahdollisuus harrastuksiin ja muuhun mielekkääseen toimintaan.

Naisten Kulmassa on mahdollisuus suorittaa myös Rikosseuraamuslaitoksen mahdollistama yhteiskuntapalvelu tai valvottu koevapaus -velvoite. Naisten Kulmassa on mahdollista toteuttaa myös työkokeilu. Näiden kautta pyritään naiset kiinnittämään toimintaan ja tukea irtautumisessa rikoskierteestä. Naisten Kulmassa räätälöidään yksilöllinen tukipolku.

UUSIMMAT ARTIKKELIT

Romano Mission naiserityisyystyö sai tunnustusta Kriminaalityön foorumissa

Romano Missio sai tunnustusta Kriminaalityön foorumissa Romano…

Romano Missio sai huippuarvion Stean tuloksellisuusraportissa: Naisten Kulma ja Voitto työ loistivat!

Romano Missiolta on saatu iloisia uutisia! Stea on julkaissut…

Vuosikatsaus 2022 RRT-palvelut

Alla olevan linkin kautta pääset näkemään vuoden 2022 katsauksen…

Naisten Kulma somessa