Romano Mission naiserityisyystyö sai tunnustusta Kriminaalityön foorumissa

Romano Missio sai tunnustusta Kriminaalityön foorumissa

Romano Missio palkittiin kriminaalityön merkittävästä edistämisestä

Tampereella järjestetyssä vuosittaisessa Kriminaalityön foorumissa jaettiin arvostettu Kriminaalihuollon palkinto, jonka tänä vuonna sai Romano Missio. Tunnustus myönnettiin yhdistykselle sen ansiokkaasta työstä romaninaisvankien aseman parantamiseksi ja kuntouttavan toiminnan kehittämiseksi.

Romaninaisvankien tukeminen keskiössä

Romano Missio on kahdeksan vuoden ajan keskittynyt romaninaisvankien tukemiseen, aluksi hankkeiden kautta ja sittemmin vakiintuneena toimintana. Yhdistys aloittaa tukisuhteen jo vankeusrangaistuksen tai yhdyskuntaseuraamuksen aikana ja jatkaa sitä vankilan jälkeen Naisten Kulma -tukikeskuksessa. Toiminnan tavoitteena on luoda henkilökohtaisia palvelupolkuja jokaiselle asiakkaalle, mikä on osaltaan vähentänyt uusintarikollisuutta ja edistänyt yhteiskuntaan sopeutumista.

Koulutuksen ja osallisuuden edistäminen

Romano Missio on nostanut esiin romaninaisvankien koulutuksen ja osallisuuden puutteita, pyrkien kuromaan umpeen näitä eroja yhteiskunnassa. Tällä hetkellä Suomessa on noin 45 romaninaisvankia, mikä muodostaa merkittävän osan kaikista naisvangeista, joita on yhteensä noin 230.

Kriminaalityön palkinto ja sen merkitys

Kriminaalihuollon palkinto myönnetään kansallisesti tai kansainvälisesti merkittävään kriminaalipoliittiseen toimintaan, joka tukee rikoksesta tuomittujen ja heidän läheistensä sijoittumista yhteiskuntaan ja rehelliseen elämään. Palkinnolla halutaan edistää humaania ja kuntouttavaa kriminaalihuoltotyötä sekä kiinnittää yhteiskunnan huomiota rikoksesta tuomittujen jälkihoidon tarpeeseen.

Foorumin teema ja osallistujat

Vuoden 2017 Kriminaalityön foorumin teemana oli ”Ihmisoikeudet, radikalisoituminen ja ihmiskauppa – Rikosseuraamusala muuttuvassa maailmassa”. Tapahtuma kokosi yhteen rikosseuraamusalan järjestö- ja viranomaistoimijat keskustelemaan ja vaihtamaan kokemuksia ajankohtaisista aiheista.

Palkinnon luovuttivat Kriminaalihuollon tukisäätiön hallituksen puheenjohtaja Juha Kaakinen ja toimitusjohtaja Sanna Sunikka. He kiittivät Romano Missiota merkittävästä panoksesta romaninaisvankien hyväksi tehdystä työstä.


Tämä uutiskooste perustuu Kriminaalihuollon tukisäätiön vuosikatsauksen 2017 tietoihin.